Home

Achtergrond 219 x bekeken 1 reactie

Spannend, maar waarom zo traditioneel?

Nog 1 week te gaan in De Uitdaging. Enerzijds kijk ik uit naar dit moment, anderzijds zal ik het ook missen om elke dag weer ‘mijn tanden’ in een nieuwe opdracht te zetten. Vol bewondering kijk ik elke week weer naar het enthousiasme, volhoudingsvermogen en de creatieve en inhoudelijke antwoorden van mijn mede-strijders. We doen niet voor elkaar onder en dat is ook terug te zien in de weekuitslagen. Ik heb zo het vermoeden dat de strijd spannend blijft tot de laatste dag!

Over het algemeen kijk ik met super veel plezier terug op alle opdrachten uit De Uitdaging. Wij zijn verwikkeld geraakt in veel verschillende bedrijfssituaties in vele uiteenlopende sectoren. Inleven in de werkwereld van een ander is niet altijd even makkelijk. Uiteindelijk ligt je hart toch bij de sector waarvoor je gekozen hebt en heb je hier ook de meeste kennis over. Het inleven in de materie, het achterhalen van de juiste informatie en het opvolgen van adviezen van actieve lezers van De Uitdaging, dat is wat volgens mij De Uitdaging tot een leuke, inspirerende en motiverende wedstrijd maakt.

Ondanks dat ik zeer enthousiast ben over De Uitdaging en met super veel plezier aan deze wedstrijd deelneem moet mij toch even het volgende van het hart: de fictieve bedrijfssituaties waarin wij ons moeten verdiepen, schetsen – wat mij betreft – wel erg vaak een zeer traditioneel beeld: de man werkt op het bedrijf en zijn vrouw zorgt voor de kinderen en werkt soms nog buitenshuis. Maar in deze wedstrijd doen ook drie vrouwelijke opvolgers mee. Ik kan me dus voorstellen dat ik niet de enige ben die zich daar soms wat aan stoort.
Tijden veranderen, boeren zijn geen boeren meer, maar worden en zijn ondernemers! En een ondernemer kan zowel de man als de vrouw zijn! Ik word dan ook geen boerin, maar agrarisch onderneemster! Dus weg met het oude beeld dat de man op het bedrijf werkt en de vrouw voor de kinderen zorgt of dat de ‘zoon’ het bedrijf over neemt!

Er is nog een week te gaan voor de uitdaging, dus hopelijk zit er dan ook nog een voorbeeld bij waar de man buitenshuis werkt en de vrouw het bedrijf runt!

Eén reactie

  • no-profile-image

    mariet

    Hallo Hanneke

    Helemaal mee eens.. het wordt ook in deze sector tijd dat de rollen doorbroken worden....
    Succes nog voor de laatste loodjes!

Of registreer je om te kunnen reageren.