Home

Achtergrond 170 x bekeken

Ruzie over kerstlampjes in Fries dorp

Het huis van de familie Koning in de Folkert Kuipersstrjitte in het Friese Akkrum is overdreven versierd met kerstverlichting. Dat vindt een van de buren van de Konings.

De familie heeft hun huurwoning onder met een uit lampjes bestaande slee en rendier versierd. De verhuurder van de woning, corporatie Welkom, heeft na de klacht van de buren aan de Konings gevraagd te stoppen met het uitbreiden van de versierselen.

Donderdag gaat Welkom bij de familie op bezoek om te inventariseren of de lampjes wel kunnen. Welkom wil de verlichting volgens een zegsvrouw niet verbieden. "Want het is vaak een tijdelijke voorziening waar veel mensen plezier aan beleven. Maar we gaan kijken of het geen gevaar voor de omgeving of schade aan het huis oplevert", aldus de woordvoerder maandag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.