Home

Achtergrond 180 x bekeken

Russisch kassencomplex met Nederlandse inbreng

Aan de noordelijke Russische kust van de zwarte zee moet in 2008 een groot kassenproject verschijnen voor ondermeer groenteproductie.

Volgens melding in een aantal Russische bladen steekt investeringsmaatschappij LLC Managing ruim 150 miljoen euro in de bouw van ruim 32 hectares teelt van tomaten, komkommer, paprika en aubergine. Het bouwproject wordt geleid door een Nederlandse firma, zo stelt LLC Managing in het bericht in de Russische media. Om welk bedrijf het gaat, is in deze planfase niet bekend gemaakt.

Het Nederlandse bedrijf is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van kennis, kassen en andere productiefaciliteiten. De teelt vindt niet plaats in de grond, maar maakt gebruik van moderne technieken.

De investeringmaatschappij heeft het bedrijf Capital Vegetables opgericht voor het project. Het plan is om de bouw in 2008 te laten starten. Gemikt wordt op een productie van twintig duizend ton groenten per jaar, te starten in 2009. Volgens directeur Petr Yakimidi zal het project werk bieden aan 500 mensen uit de Zuid-Russische regio Kuban.

De investeringsmaatschappij heeft al kassencomplexen in de regio Yaroslavl, Novrsibirsk en Tula. De teelt van groenten wordt gecombineerd met een evengrote productie bloemen in hetzelfde kassencomplex.

Rusland maakt een sterke economische groei door en poogt minder afhandelijk te worden van import.

Of registreer je om te kunnen reageren.