Home

Achtergrond 142 x bekeken

Regering Somalië na twee weken ontbonden

De Somalische interim-premier Nur Hassan Hussein heeft zondag zijn twee weken oude kabinet ontbonden, zo maakte hij bekend.

Hussein gaat een nieuw kabinet samenstellen dat voor de helft uit afgevaardigden bestaat die niet uit de belangrijkste clans komen. De internationale gemeenschap heeft hier op aangedrongen. Het laatste kabinet bestond uit 73 leden, van wie er twee niet tot de clans behoorden. Ook zal het nieuwe kabinet kleiner worden.

Zondag braken weer hevige gevechten uit in de hoofdstad Mogadishu. Door het oorlogsgeweld zijn in het Oost-Afrikaanse land dit jaar al bijna 6000 burgers om het leven gekomen; een miljoen Somaliërs is op de vlucht.

Troepen uit Ethiopië steunen buurland Somalië in de strijd tegen de opstandige zogenoemde Unie van Islamitische Rechtbanken (UIC), die in januari werd verdreven. Achtergebleven strijders verzetten zich tegen de nieuwe heersers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.