Home

Achtergrond 166 x bekeken

PvdA maakt zich sterk voor milieuregelingen

De PvdA wil niet langer dat in de toekomst regelingen voor energie- en milieu-investeringen worden stopgezet omdat het beschikbare budget ervoor wordt overschreden.

In plaats daarvan zou volgens PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang beter moeten worden geraamd hoeveel geld er jaarlijks nodig is. Als er desondanks nog geld te kort is, dan moet het kabinet dat in de ogen van de PvdA bijpassen.

Onlangs zette staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) drie regelingen met onmiddellijke ingang stop omdat het budget daarvoor met 25 miljoen euro zou worden overschreden. Het ging om regelingen die investeringen in milieu- of energievriendelijke producten fiscaal aantrekkelijk moeten maken.

De PvdA doet haar voorstel donderdag tijdens de bespreking met minister Wouter Bos (Financiën) van de najaarsnota, de actuele stand van de rijksbegroting. Coalitiegenoot CDA wil ook dat de regelingen beter toegankelijk blijven, maar voelt er niets voor bij overschrijding de overheidsbegroting daar voor op te laten draaien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.