Home

Achtergrond 342 x bekeken 1 reactie

Provimi: lagere methaanuitstoot met additieven

Veevoederbedrijf Provimi stelt met additieven in krachtvoer de methaanuitstoot van koeien met 15 procent te kunnen verminderen.

Dat is het resultaat van proeven. De bedoeling is dat percentage verder op te voeren. Provimi hoopt het krachtvoer dat de methaanuitstoot vermindert, over een jaar of twee op de markt te introduceren.

Dat stelt technisch directeur Hink Perdok in dagblad Trouw. Provimi richt zich bij de aanpak van het probleem volledig op additieven, zoals essentiële oliën. Het bedrijf hoopt niet alleen een product te leveren dat op milieugebied voordeel oplevert. Perdok denken dat de melkproductie en - kwaliteit erdoor kunnen verbeteren en dat het voer de gezondheid en vruchtbaarheid van koeien ten goede zou kunnen komen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    weer een gat in de markt ,wordt straks ook al weer verplicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.