Home

Achtergrond 234 x bekeken 3 reacties

Prins betreurt hype rond biobrandstoffen

Prins Willem-Alexander betreurt de hype die is ontstaan rond biobrandstoffen.

Dat blijkt uit een interview met de koninklijke watermanager in het kerstnummer van weekblad Elsevier. Dat voedsel brandstof wordt, vergroot immers het tekort aan water. "Je hebt evenveel water nodig om iemand in de derde wereld een jaar van graan te voorzien als voor het oogsten van rietsuiker voor bio-ethanol om een SUV-tank te vullen'', aldus de Prins van Oranje.

Hij hoopt dat er snel biobrandstoffen komen van landbouwafvalstoffen, maar heeft er niet al te veel hoop op: "Gelet op de investeringen die nu al nodig zijn om alle installaties van de olie-industrie aan te passen aan de eerste generatie biobrandstoffen, zal de private sector echter niet klaarstaan voor de tweede generatie. Zij zullen zich verdedigen met de argumenten dat ze zo nodig mee moesten doen aan de hype. Dat ze erin hebben geïnvesteerd, en die investeringen nu niet eens mogen terugverdienen.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de prins heeft gelijk

  Ik dacht dat hijgend hert was overleden aan een longontseking. Zielige hertjes die lang hijgen gaan meestal vanzelf dood in de door hem zo geliefde vrije natuur. Naar de veearts geweest?????

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Onze nationale waterhoofdmanager
  is met afstand de grootse opmaker en verkwister.
  Laat hem één van zijn vliegtuigen nemen en containers met condooms en anti babypillen afwerpen gaan boven die arme gebieden.
  Inderdaad arme sloeber uit Terneuzen, het kan allemaal maar als zelfs onze waterhoofdmanager en zijn gevolg niet echt willen ....dan kan je gaan gillen, maar beter zijn de wijze woorden van wijlen Cornelis Vreeswijk:
  Misschien wordt het morgen beter ....maar het wordt toch nooit goed.

 • no-profile-image

  sloeber

  Men heeft het wel steeds over die tweede generatie brandstoffen gemaakt uit landbouwafval, maar dat zal nooit veel opleveren.Want waar gaat dat afval nu naar toe? Neem nu stro, dit wordt gebruikt als strooisel,om bolllen af te dekken en als het niet opgeperst wordt dan is het om het organische stofgehalte in de bodem te behouden.Een ander product:Bieten,hiervan wordt de pulp gebruikt als veevoer.Zo is er voor praktisch alles een bestemming en als men dus een deel van deze stromen voor ethanol wil gebruiken zal dit leiden tot concurentie en dus hogere prijzen voor deze 'afvalstoffen'.De oplossing is niet zo moeilijk maar misschien niet zo populair.Dat is wat minder consumeren,minder wegwerpen,veel zuinigere auto's ,huizen die nauwelijks gas nodig hebben voor de verwarming enz.Het kan allemaal maar men moet het willen.

Of registreer je om te kunnen reageren.