Home

Achtergrond 194 x bekeken

Politiemensen leggen werk neer

Zo'n dertig politiemensen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst actie gevoerd voor een betere cao.

Op initiatief van de politievakbonden ACP en ANPV onderbraken agenten van het korps Midden- en West-Brabant en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) een grote alcoholcontrole op de A58 bij Breda. Dat liet een woordvoerder van de ANPV weten.

Vanaf een parkeerplaats langs de snelweg vertrokken de actievoerders naar een vakbondsbijeenkomst op het politiebureau in Breda, aldus de zegsman. Volgens hem deden alle agenten die bij de controle betrokken waren mee aan de actie.

De bonden vinden het bod van minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst, een loonsverhoging van 5,75 procent over een periode van twee jaar, te mager. "We hebben met deze actie het punt gemaakt dat we het zat zijn'', zei de woordvoerder.

Voor komend weekeinde zijn meer acties gepland, onder meer tijdens de voetbalwedstrijden Feyenoord-AZ en Ajax-PSV. Die wedstrijden gaan naar verwachting wel door. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen overweegt een gang naar de rechter om een staking te voorkomen, zei zijn woordvoerder gisteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.