Home

Achtergrond 184 x bekeken

Politiebonden geven 'boetegeld' aan Serious Request

De politiebonden ACP en ANPV hebben zaterdag bijna 5000 euro gedoneerd aan de actie Serious Request van Radio 3FM.

De helft van dat geld, ruim 2700 euro, kregen de bonden van automobilisten. ACP en ANPV doneerden zelf ieder 1000 euro. Dat liet ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp weten.

De politiebonden hielden zaterdag een verkeerscontrole in Twente, waarbij honderden auto's werden gecontroleerd. Uit protest tegen de vastgelopen cao-onderhandelingen deelden de agenten geen bekeuringen uit voor lichte overtredingen. In plaats daarvan vroegen ze de automobilisten om een donatie voor Serious Request.

De ACP en ANPV hebben agenten opgeroepen tot en met tweede kerstdag een 'coulancebeleid' te voeren. De actie in Twente is daar onderdeel van. Volgens Van de Kamp zijn ook geen bekeurenswaardige gebreken aan de auto's geconstateerd.

Inmiddels heeft de actie Serious Request bijna 850.000 euro opgebracht. Het geld zal besteed worden aan de aanleg van waterpompen en rioleringen. Drie dj's van 3FM lieten zich woensdag in Den Haag opsluiten in het Glazen Huis, waar ze zes dagen niet mogen eten. Wel maken ze onafgebroken radio. Het kabinet heeft al toegezegd de opbrengst van de actie te verdubbelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.