Home

Achtergrond 152 x bekeken

Politie surveilleert extra in donker gebied

De politie surveilleert komende nacht met dubbele bezetting in het door stroomstoring getroffen gebied.

Voor calamiteiten is een peloton ME achter de hand, maar tot nu toe is alles heel rustig en gedisciplineerd verlopen, aldus een woordvoerder van het Regionaal Operationeel Team (ROT).

De brandweer rijdt door het gebied om als het nodig is hulp te verlenen en vragen te beantwoorden. In ontmoetingscentrum De Kreek in Kerkdriel is een centrale opvangplaats ingericht voor mensen die geen eigen opvang voor de nacht kunnen regelen.

Diverse gemeenten hebben ook andere opvangplekken geregeld. Zo kunnen inwoners van de gemeente Zaltbommel eventueel terecht in scholengemeenschap Cambium. Leerlingen krijgen daar vrijdag geen les. Voor inwoners van Lingewaal is plaats gemaakt in hotel De Schildkamp in Asperen.

De gemeenten verwachten overigens geen grote toeloop: "Bij de dreigende watersnood in 1995, toen dit gebied moest evacueren, had ook vrijwel iedereen zijn eigen opvang geregeld'', aldus een woordvoerder van de gemeente Maasdriel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.