Home

Achtergrond 215 x bekeken

Politie neemt veel illegaal vuurwerk in beslag

Met nog iets meer dan drie weken te gaan tot oud en nieuw nemen de vondsten van illegaal vuurwerk traditioneel weer toe. Gisteren nam de politie op twee plaatsen grote partijen illegaal vuurwerk in beslag.

Zo deed de politie in diverse plaatsen in Gelderland een van de grootste vuurwerkvangsten ooit in Nederland, in totaal 10.000 kilo. Het werd gevonden in panden in Duiven, Zevenaar, Arnhem, Oosterhout, Westervoort, Doesburg, Driel, Doetinchem en Apeldoorn. Vijf personen zijn aangehouden.

In totaal zocht de politie op 27 plekken naar vuurwerk. De aangehouden personen zijn mannen in de leeftijd van 35 tot en met 50 jaar. Justitie verdenkt de vijf van grootschalige handel in illegaal vuurwerk. Ook worden ze ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie.

De politie in de regio Hilversum stuitte woensdag eveneens op een grote partij. Op drie plaatsen in Nederhorst den Berg en Hilversum werd in totaal 1.000 kilo illegaal vuurwerk, waaronder lawinevuurpijlen, honderdduizendklappers en nitraatbommen, aangetroffen. De politie hield drie mannen aan. De verdachten komen uit Hilversum (twee personen van 18 en 21 jaar) en uit Nederhorst den Berg (41 jaar).

Bij vijf importeurs van vuurwerk trof de Vliegende brigade Vuurwerk van de Vrom-inspectie in totaal 90.000 kilo aan onveilig opgeslagen vuurwerk aan. Op het vuurwerk werd beslag gelegd, maar de partijen worden niet vernietigd als de ondernemers op korte termijn maatregelen nemen, zoals het aanpassen van sprinklers. Het probleem met hetvuurwerk was dat de (gaas-)verpakking van een aantal vuurwerkartikelen ondeugdelijk was, waardoor het vuurwerk niet veilig getransporteerd of opgeslagen kon worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.