Home

Achtergrond 152 x bekeken

'Pardonregeling' voor eigenaar recreatiewoning

Minister Jacqueline Cramer van Vrom komt volgend jaar met een 'pardonregeling' voor mensen die tegen de regels in permanent wonen in een recreatiehuisje.

Dat blijkt uit een brief die de bewindsvrouw donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Nederland telt meer dan 100.000 recreatiewoningen en volgens schattingen van het ministerie worden ongeveer 25.000 van deze woningen ”onrechtmatig bewoond”. De politieke discussie over dit onderwerp loopt al jaren.

Cramer komt komend jaar met een voorstel voor een wetswijziging. Daardoor krijgen gemeenten meer ruimte om vergunningen voor permanente bewoning af te geven of om die bewoning juist tegen te gaan. De bewoners moeten zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over hun situatie, vindt Cramer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.