Home

Achtergrond 246 x bekeken

PVV inventariseert mogelijkheden health check

Het Productschap Vee en Vlees (PVVV) gaat inventariseren welke mogelijkheden er in de health check van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid zitten.

Het PVV bekijkt de kansen, bedreigingen en aanknopingspunten die er voor de vee- en vleessectoren zitten in het kabinetsstandpunt over de resultaten van de health check.

Binnen het productschapsbestuur waren de reacties op de notitie van het kabinet gematigd positief. "De minister laat genoeg ruimte over voor nadere invulling", was de teneur van de reacties. aan de andere kant was er ook kritiek. Siem Korver mist in de notitie van de minister een duidelijke visie op de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid voor na het jaar 2013.

De kalfsvleessector is vooral bezorgd over de effecten van het ontkoppelen van de directe inkomenssteun en vervanging van dit systeem voor een flat rate hectare toeslag. "Er is geen enkele reden voor op korte termijn. De EU verplicht tot niets", aldus Henny Swinkels.

Of registreer je om te kunnen reageren.