Home

Achtergrond 158 x bekeken

PD onderzoekt Oost-Aziatische boktor

Bij een importeur van esdoorns in het Westland is een besmetting met de Oost-Aziatisch boktor (Anoplophora chinensis) geconstateerd.

Ook zijn er in de directe omgeving van het bedrijf boorgaten in een boom en struik aangetroffen. Volgens de Plantenziektenkundige Dienst (PD) zou dit kunnen wijzen op een verdere verspreiding van deze boktor vanuit het bedrijf naar de groene ruimte.

De PD onderzoekt de komende tijd deze mogelijkheid. Door het winterseizoen is er op dit moment geen risico voor verdere verspreiding van de boktor.

Anoplophora chinensis is schadelijk omdat hij een groot aantal loofboomsoorten en struiken in Nederland kan aantasten. Op basis van de bedreiging voor de Europese natuur verplicht de Europese wetgeving Nederland de boktor te bestrijden. Het onderzoek van de PD geeft begin volgend jaar meer duidelijkheid over de situatie en of er maatregelen nodig zijn. De boktor is niet schadelijk voor mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.