Home

Achtergrond 199 x bekeken

Ouderwets koude winter verwacht in Canada

Canada staat hoogstwaarschijnlijk een bitterkoude winter te wachten.

Het Canadese meteorologische instituut waarschuwde gisteren dat er temperaturen ver beneden normaal worden verwacht in de komende drie maanden. Het wordt de koudste winter in dertien jaar tijd, voorziet het instituut.

Vooral de afgelopen winters waren op veel plaatsen opmerkelijk mild in Canada. De enige uitzondering zou komende winter het hoge Canadese noorden vormen. Daar worden op en rond de Noordpool temperaturen iets boven normaal verwacht. De voorspellingen worden gebaseerd op stromingen in de Stille Oceaan die van grote invloed zijn op de weersomstandigheden, met name het natuurverschijnsel dat La Niña wordt genoemd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.