Home

Achtergrond 285 x bekeken

Ophokplicht NL

Afschermplicht per 21 december 17.00 uur.

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt met ingang van vrijdag 21 december (17.00 uur) een afschermplicht in voor bedrijfspluimvee. Zij doet dit naar aanleiding van verschillende vondsten van het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N1 in Europa, met name Polen en Duitsland.

Voor hobbydierhouders geldt het dringende advies om vogels af te schermen en maximale hygiëne te betrachten. Zowel hobbydierhouders als commerciële pluimveehouders moeten hun dieren goed in het oog houden en zodra verschijnselen zich voordoen, actie ondernemen. Dat kan door melding bij de dierenarts of bij de AID (045 54 66 230).

Meer over de ophokplicht op de site van LNV

Kamerbrief van minister Verburg over de ophokplicht

• verslag AI-basisoverleg 13 december 2007

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.