Home

Achtergrond 156 x bekeken 1 reactie

Ontwerp-slotverklaring Bali met concrete doelen

Onder de deelnemers van de grote VN-klimaatconferentie op Bali (Indonesië) is een ontwerp-slotverklaring verspreid waarin harde doelstellingen voor industrielanden staan voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

In het vertrouwelijke document wordt gerept van vermindering van de uitstoot tot het jaar 2020 van 25 tot 40 procent onder het niveau van 1990.

De ruim 10.000 deelnemers streven naar nieuwe maatregelen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Het huidige Kyoto-akkoord uit 1997 loopt over vijf jaar af, waardoor besluiten moeten worden genomen over een nieuw akkoord over de reductie van broeikasgassen. Aan de elfdaagse conferentie doen delegaties van zo'n 190 landen mee.

Het huidige ontwerp zou een stevige aanscherping zijn van het Kyoto-akkoord. Besluiten over de slotverklaring vallen pas eind volgende week.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    hans

    mooi snoepreisje voor 10.OOO mensen met een vrijblijvende slotverklaring.

Of registreer je om te kunnen reageren.