Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Ondernemer begint rijschool voor scootmobiel

Gebruikers van een scootmobiel kunnen vanaf januari in Genemuiden terecht om rijlessen te nemen.

In een fabriekshal worden diverse verkeerssituaties gesimuleerd.

Volgens initiatiefnemer en rijschoolhouder Hans van 't Noordende wordt het gebruik van een scootmobiel in het verkeer onderschat. "Veel ongelukken met een dergelijk voertuig hebben grote gevolgen voor de bestuurder, vaak hebben die hersenletsel als gevolg.''

Door de voornamelijk oudere gebruikers rijlessen te geven, wordt de veiligheid in het verkeer bevorderd, stelt hij. In de hal in het Overijsselse dorp staan onder meer een wip, twee hellingen en een grintbak om situaties in het verkeer na te bootsen.

Volgens hem is dit de eerste rijschool voor scootmobielen. "Er worden op verzorgingscentra wel eens korte trainingen gehouden, maar je hebt toch al gauw een aantal lessen van een uur nodig om goed de weg op te kunnen.'' De leerlingen krijgen ook theorielessen, omdat vaak nog onduidelijk is welke verkeersborden ook voor een scootmobiel gelden.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Joost Davidse

  Geachte mr/mevr;
  Mocht u artikel lezen daar een zekere dhr Hans van 't Noordende een trainingscentrum beginnen mocht voor scootmobielrijders te Genemuiden, zou u zo vriendelijk willen zijn om zijn adres aan mij toe te spelen? Om wille van mijn oom die aangewezen is op een scootmobiel, om hem zo'n cursus eventueel te kunnen aanbieden! Bijvoorbaat mijn dank!
  Met vriendelike groet;
  Hoogachtend: Joost Davidse

Of registreer je om te kunnen reageren.