Home

Achtergrond 162 x bekeken

Omzet Hochwald stijgt met 12 procent

De omzet van het Duitse zuivelconcern Hochwald stijgt dit jaar met 12 procent ofwel 130.000 euro naar bijna 1,2 miljard euro ten opzichte van vorig jaar.

Die stijging is voor een deel een gevolg van de gestegen opbrengsten van de zuivelproducten van Hochwald. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.

Hochwald ziet de liberalisering van de Europese zuivelmarkt met vertrouwen tegemoet. “De opening van de markten en een groeiende wereldbevolking biedt kansen. De melkprijzen zullen meer fluctueren en de risico’s zullen toenemen. Hochwald is daarop voorbereid”, stelt directievoorzitter Karl-Heinz Engel van Hochwald.

Hochwald verwacht dat zijn uitbetaalde melkprijs dit jaar met iets meer dan 6 euro stijgt naar zo’n 34 euro per 100 kilo. De exacte melkprijs is afhankelijk van de definitieve nabetaling, die volgend jaar bekend is.

Of registreer je om te kunnen reageren.