Home

Achtergrond 194 x bekeken

Olieprijs loopt flink op

De olieprijs is vandaag flink gestegen door zorgen over mogelijke tekorten in de Verenigde Staten.

Ook de bombardementen door Turkse gevechtsvliegtuigen in Noord-Irak maken de oliehandelaren nerveus.

De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie (van 159 liter) steeg op de oliemarkt in New York met bijna 2 dollar tot ruim boven de 96 dollar, het hoogste niveau in een maand. In Londen ging de prijs van Brent-olie met meer dan 2 dollar omhoog tot bijna 95 dollar. Later gingen de olieprijzen weer iets omlaag.

Morgen komen cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. De verwachting is dat de voorraden voor de zesde week achtereen omlaag zijn gegaan. De olievoorraden in de VS zijn momenteel al op het laagste niveau in bijna drie jaar en oliehandelaren vrezen een tekort in de winter. Ook zijn ze bezorgd dat de Turkse luchtaanvallen op Koerdische rebellen in Noord-Irak de toevoer van olie uit Irak kunnen verstoren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.