Home

Achtergrond 134 x bekeken

OPEC laat olieproductie onveranderd

De organisatie van olie exporterende landen (OPEC) heeft gisteren besloten de olieproductie onveranderd te laten.

In januari worden de marktomstandigheden opnieuw bekeken. De beslissing is een tegenslag voor de lobby die een verdere stijging van de olieprijs wilde voorkomen door een verhoging van de productie.

Tijdens de laatste bijeenkomst van de OPEC op 11 september besloot de OPEC nog om de olieproductie op te voeren met 500.000 vaten per dag, om zo aan de stijgende vraag en prijs tegemoet te komen. De olieprijs is sindsdien alleen maar verder gestegen, waardoor analisten en OPEC vertegenwoordigers tot een week geleden nog rekenden op een nieuwe verhoging van de productie met 500.000 vaten per dag.

Het besluit van de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) om de olieproductie niet te verhogen, leek gisteren een krachtige stijging van de olieprijs te gaan veroorzaken, de publicatie van de wekelijkse voorraadcijfers - later op de dag – voorkwam dat echter.

De OPEC verwacht in januari een beter beeld te hebben van de vraag tijdens de winter in de VS en de verwachtingen voor de ontwikkeling van de olieprijs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.