Home

Achtergrond 590 x bekeken

'Nog secuurder werken op grond van onze klanten'

Henk en Johan Jansen zijn loonwerker in Vlagtwedde. Ze gebruiken het gps-systeem Centerliner.
Wat zijn voor jullie de voordelen van GPS ?
Henk: ,,We gebruiken de Centerline veel bij het mestverspreiden. Het geeft dan minder spoorvorming en er is minder mest nodig door betere verdeling en secuurder werken. Je kunt hem ook gebruiken voor andere toepassingen en dan geldt hetzelfde voordeel. Het is een kostbare investering, maar als je gewend bent ermee te werken dan wil je het niet meer missen. Dat geldt voor onszelf en ons personeel. De centerliner is ook onmisbaar bij recht rijden. Ons personeel heeft er minder tijd door nodig. Het hoeft geen paaltjes meer te zetten en dat is ook weer een financieel voordeel voor onze klanten.
Naar de toekomst toe zie je ook dat de diversiteit aan mogelijkheden voor GPS toenemen. We gaan daar zeker de komende jaren meer in investeren om zodoende beter met meststoffen, zaaizaad en bestrijdingsmiddelen om te gaan. En dus nog secuurder de gronden van onze klanten te bewerken.

Wat zijn de nadelen ?
Het is een systeem dat lang in z'n kinderschoenen heeft gestaan. Nu zie je er pas echt enorme vooruitgang in, ook in de mogelijkheden. We hebben tijd nodig, en ons personeel, om er ervaring mee te krijgen, om te leren hoe je er zo goed mogelijk mee moet werken. Elk systeem werkt anders, en elk type.
Het is ook een kostbare investering. We hebben er nu enkele jaren ervaring mee en dat maakt de investering in nieuwe techniek wat makkelijker. Ook omdat we erg veel toekomst zien in de precisie landbouw en de ontwikkelingen daarin.

Henk en Johan, harstikke bedankt voor jullie uitleg en demonstratie. Het is jammer dat het geen voorjaar is, want dan hadden jullie het in de praktijk kunnen laten zien.

Naam: Johan (l.) en Henk Jansen.

Woonplaats: Vlagtwedde (Gr.).

Bedrijf: Loonbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.