Home

Achtergrond 230 x bekeken

Nog geen accreditatie voor IKB-Kip

Het vernieuwde kwaliteitssysteem IKB-Kip moet nog enkele aanpassingen ondergaan voor goedkeuring door de Raad van Accreditatie (RvA).

Dat bleek uit een eerste audit van de RvA. Hoewel de audit positief verliep, zijn er nog een aantal afwijkingen.

Deze hebben vooral te maken met de controleerbaarheid van voorschriften. Na een aanpassing van de normen zal het Productschap voor Pluimvee en Eieren (PPE) in januari nieuwe versies aan de sector voorleggen. De RvA beoordeelt deze vervolgens in februari.

Niet alleen uit de audit van de RvA bleken verbeterpunten. Uit een overleg met de werkgroep GlobalGAP bleken er tevens nog enkele verschillen tussen GlobalGap en IKB Kip te bestaan. Tijdens een benchmark, waarbij de systemen vergeleken worden, moeten alle verschillen aan het licht komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.