Home

Achtergrond 179 x bekeken

Nieuwe inkoopvoorwaarden levering diervoer

LTO heeft nieuwe inkoopvoorwaarden voor de levering van diervoeder ontwikkeld en deze ter goedkeuring gestuurd naar de Vaste Commissie van het ministerie van Landbouw. Deze bespreekt binnenkort de verantwoordelijkheden van de diervoederketen met minister Veerman van Landbouw.

Het gaat om een soort modelcontract die de aangesloten veehouders zekerheid en duidelijkheid moet verschaffen over de kwaliteit en herkomst van het geleverde voer. Ook moeten nieuwe incidenten met verontreinigd veevoer worden voorkomen.

Het uitgangspunt van de inkoopvoorwaarden is de voedselveiligheid te waarborgen, de aansprakelijkheid te regelen en risico’s goed af te dekken. De afzetorganisaties en de diervoederindustrie zijn inmiddels al geïnformeerd, LTO Noord, ZLTO en LLTB krijgen begin februari 2007 de benodigde informatie.

Veehouders krijgen het advies voor de aanschaf van veevoer alleen nog zaken te doen met diervoederbedrijven die de voorwaarden hebben ondertekend, en derhalve hun wettelijke aansprakelijkheid goed hebben afgedekt. Hiervoor moet ook een verzekering worden afgesloten. Daarnaast is een clausule opgenomen dat bij eventuele schade veroorzaakt door problemen met slecht veevoer, deze schade binnen afzienbare tijd aan de boeren wordt vergoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.