Home

Achtergrond 161 x bekeken

Nieuwe bedrijfsmiddelen EIA gevraagd

Ondernemers kunnen tot en met 7 september 2007 bedrijfsmiddelen voorstellen voor opname op de energielijst van de Energie Investerings Aftrek (EIA). Dergelijke bedrijfsmiddelen moeten onder andere per geïnvesteerde euro een hoeveelheid energie besparen en breed toepasbaar zijn.

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling om energiebesparende technieken en duurzame energie te stimuleren. Ondernemers kunnen 44 % van de investeringskosten voor deze technieken aftrekken van de fiscale winst. De energielijst is een overzicht van de bedrijfsmiddelen die voor EIA in aanmerking komen.

Elk jaar wordt het overzicht van energiezuinige bedrijfsmiddelen op de energielijst geactualiseerd. Ondernemers en andere organisaties in Nederland krijgen daarbij de mogelijkheid om de overheid te attenderen op nieuwe bedrijfsmiddelen, die op de lijst ontbreken. In 2007 zijn zeventien nieuwe technieken opgenomen op de lijst. In totaal staan er al meer dan 130 technieken op. De energielijst is opgenomen in de EIA-brochure, waarin wordt uitgelegd hoe ondernemers gebruik kunnen maken van de EIA.

Criteria voor het opnemen van een nieuw bedrijfsmiddel in de energielijst zijn onder andere: de hoeveelheid bespaarde energie per geïnvesteerde euro, een brede toepasbaarheid en een eenduidige en heldere definitie van het bedrijfsmiddel. Ook kunnen voorstellen worden gedaan om bestaande aan te passen.

Voorstellen voor de energielijst zijn tot 7 september 2007 in te dienen bij SenterNovem in Zwolle met het betreffende formulier (zie onder). Het EIA heeft adviseurs beschikbaar waarmee het voorstel kan worden doorgesproken. Het nummer van de EIA-helpdesk is (038) 455 34 30.

Meer informatie Informatieformulier

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.