Home

Achtergrond 190 x bekeken

Nederland zet Suriname onder stroom

Nederland ondersteunt een project om de elektriciteitsvoorziening in Suriname te verbeteren.

De tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo, Harry Verwey, ondertekende gisteren een schenkingsovereenkomst ter waarde van 9,3 miljoen euro met de Surinaamse minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Gregory Rusland.

De Nederlandse schenking is goed voor bijna 40 procent van de financiering van het project. De resterende middelen zullen door de Surinaamse regering worden opgebracht. De uitvoering van het project in Paramaribo en het district Commewijne is in handen van de Energiebedrijven Suriname.

Ruim duizend huishoudens krijgen een nieuwe aansluiting. Van bijna 2700 huishoudens en bedrijven zal de bestaande aansluiting worden verbeterd.

”Ruim 10.000 mensen zullen kunnen profiteren van verbeterde moderne energiediensten en dit is een uitstekende bijdrage voor het behalen van de Millennium Ontwikkelingsdoelen”, aldus de Nederlandse ambassade in Paramaribo.
De Nederlandse bijdrage wordt gedaan in het kader van het ORET-programma (Ontwikkelingsrelevante Exporttransacties). Dit programma steunt duurzame projecten voor infrastructuur in ontwikkelingslanden. Tien miljoen mensen moeten voor 2015 worden voorzien van moderne energiediensten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.