Home

Achtergrond 290 x bekeken 1 reactie

NVV boos over beeldvorming CBL

De NVV heeft zich zeer gestoord aan de beeldvorming van het CBL van de veetransportsector.

Voorzitter Wyno Zwanenburg: "Het lijkt er op dat het CBL met de term barbaarse omstandigheden eerst een beeld creëert en dan een oplossing uit de hoed tovert. De term barbaars is voor Nederland zwaar overdreven."

"Wij zijn niet bang voor de eisen van het CBL. De eisen aan het veetransport zijn nergens zo streng als in Nederland en zelf hebben wij ook eisen neergelegd bij de Bond van handelaren in Vee", aldus Zwanenburg.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerdanne

    De eisen zijn misschien streng, maar houden we ons er ook aan? Voor de dieren zijn de eisen niet streng genoeg. Ze lijden tijdens het vervoer. Het toezicht is onvoldoende. Iedere vervoerder die zich wel aan de regels houdt en de dieren optimaal behandelt verdient een dikke pluim.

Of registreer je om te kunnen reageren.