Home

Achtergrond 142 x bekeken

NMa: Nederlanders betalen veel voor stroom

Nederlandse consumenten betalen in vergelijking met buurlanden relatief veel voor hun elektriciteit.

Dat stelt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in een vandaag gepubliceerd rapport. De kosten voor elektriciteit kunnen volgens de NMa "met enkele tientallen euro's per jaar omlaag als het elektriciteitstransport op de grensovergangen wordt verbeterd''. De NMa roept de landelijke netbeheerders op zich hier gezamenlijk sterk voor te maken.

De toezichthouder concludeert dat de stroommarkt in Nederland wordt gekenmerkt door een beperkt aantal grote producenten en hoge prijzen. Ook op de gasmarkt zijn volgens de NMa maatregelen nodig om de concurrentie te verbeteren. De toezichthouder dringt aan op "verbetering van de spelregels en transparantie''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.