Home

Achtergrond 193 x bekeken 1 reactie

'Milieuvignet Duitse steden probleem voor Nederlanders'

Nederlandse ondernemers en toeristen komen in de problemen als Duitse steden het centrum gaan afsluiten voor bepaalde auto's en vrachtwagens.

De steden willen op die manier zorgen voor een beter milieu. De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), die de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland bevordert, wil dat de Nederlandse regering de zaak met de Duitse autoriteiten gaat bespreken.

Op 1 januari worden in Berlijn, Hannover en Keulen milieuzones ingesteld. Alleen wagens met een speciaal milieuvignet mogen de stad dan nog in. De bedoeling is dat later in het jaar andere Duitse steden dit voorbeeld zullen volgen. De maatregel is er vooral op gericht de uitstoot van stikstokoxide en fijnstof terug te dringen.

Volgens de Nederlands-Duitse Handelskamer weten maar weinig Nederlanders hoe ze aan een Duits milieuvignet kunnen komen en wat de kosten zijn. Een ander probleem is dat er tal van uitzonderingsregelingen bestaan waar ook de Duitsers zelf moeilijk wijs uit kunnen worden. DNHK-directeur Axel Gerberding spreekt in een verklaring van "een regelingschaos''.

Bij veel Nederlanders bestaat onduidelijkheid over de vraag welke auto's toegang krijgen en welke niet, aldus de DNHK. De Handelskamer pleit voor uniforme regelgeving voordat de milieuzones ook in andere steden van kracht zijn. Nu is het nog zo dat elke stad zijn eigen regels mag vaststellen, aldus de verklaring.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    haha,hiermee snijden de duitsers zichzelf in de vingers

Of registreer je om te kunnen reageren.