Home

Achtergrond 179 x bekeken 3 reacties

Milieudefensie opgelucht en teleurgesteld

Milieudefensie reageert gemengd op de uitkomst van de klimaattop in Bali. Campagneleider Willem Verhaak is opgelucht dat de Amerikanen uiteindelijk door de bocht zijn gegaan maar is zwaar teleurgesteld dat er geen concrete reductieafspraken zijn gemaakt.

Dat liet de organisatie weten. Milieudefensie is hoopvol over een kopgroep van de huidige Kyoto-landen, het leeuwendeel van de rijke landen minus de VS, die zich wel bereid heeft verklaard om in 2020 de uitstoot van CO2 met 25 tot 40 procent te verminderen. De belangenorganisatie roept de Europese Unie, Nederland en alle landen van goede wil op om direct al zelf aan de slag te gaan en niet te blijven steken in halve maatregelen.

Zo vindt Milieudefensie dat Nederland in navolging van Groot-Brittannië een klimaatwet moet invoeren, waarin een jaarlijkse CO2-reductie van tenminste 3 procent juridisch bindend wordt vastgelegd.

Verhaak vindt ook dat de EU op onderdelen onvoldoende ambitie heeft getoond. Volgens hem heeft Brussel geen goede voorstellen gedaan om technologie over te dragen aan ontwikkelingslanden en heeft Brussel te weinig gedaan om een substantieel fonds in te stellen voor arme landen om de gevolgen van klimaatwijzigingen op te vangen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Dit is geen nieuws , voor Milieu defensie is geen enkele milieu accoord goed genoeg , stop overleg met dat volk

 • no-profile-image

  gert

  van milieudefensie mogen vliegvakanties ook al niet meer,hoe hadden die regeringsleiders dan op bali moeten komen? Het was ook niet meer dan een snoepreisje.

 • no-profile-image

  domi nee

  Melkveehouder is een raar geval..doe gewoon of heb jij hem al de ziekte van Crohn?.

Of registreer je om te kunnen reageren.