Home

Achtergrond 238 x bekeken 1 reactie

'Melkquotum niet afschaffen maar verbeteren'

De Europese Commissie moet het melkquotering niet afschaffen, maar verbeteren en flexibeler maken.

Er is niets tegen het uitbreiden van het melkquotum in tijden van een goede vraag naar zuivelproducten. De Europese Commissie moet het melkquotum ook weer terug kunnen brengen als er weer een overschot aan zuivelproducten ontstaat. Dat zei Hans Geurts, bestuurslid van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), op een congres van de bond op de landbouwbeurs in Leeuwarden.

De huidige Europese melkquotering is vrij star volgens Geurts. "Het is niet mogelijk om de melkquota aan te passen aan de vraag naar zuivelproducten. Bovendien zijn een aantal landen ontevreden over het aan hen toegewezen quotum. Tenslotte zijn de quotumprijzen in sommige landen erg hoog", zegt hij.

Eén reactie

  • no-profile-image

    onbekend

    als er een te kort aan zuivel produkten komt mag de veeboer weer gewoon door melken 2%meer of nog meer maakt niet uit de Italianen hebben er nog nooit naar gekeken nooit betaald waarom wij wel melk ze veeboeren

Of registreer je om te kunnen reageren.