Home

Achtergrond 341 x bekeken

Meerwaarde landbouw en zorg in beeld

Er komt een nieuwe brochure uit met de resultaten van onderzoek naar de maatschappelijke betekenis van zorgboerderijen.

Onderzoek is gedaan door Plant Research Internationaal en Animal Sciences Group. De brochure is samengesteld in opdracht van het Ministerie van LNV. De nieuwe brochure Meerwaarde Landbouw en Zorg laat zien wat de meerwaarde is van de combinatie landbouw en zorg.

Uit het onderzoek blijkt dat 5 procent van de cliënten uit de zorgsector graag op een boerderij zou willen werken. Ongeveer 1 procent doet dit ook. Bij zorginstellingen en agrarische ondernemers bestaat grote belangstelling voor de combinatie van landbouw en zorg.

Zie ook: Steuntje in de rug voor multifunctionele boeren

Of registreer je om te kunnen reageren.