Home

Achtergrond 177 x bekeken 1 reactie

Meerderheid boomkwekers steunt collectieve promotie

Een meerderheid van de ondernemers in de boomkwekerijsector vindt collectieve promotie belangrijk.

Dat blijkt uit een enquête door het Productschap Tuinbouw (PT). De enquête is verstuurd aan alle boom- en vasteplantenkwekers. In totaal hebben 325 bedrijven meegedaan. Bijna 60 procent van de deelnemers zegt collectieve promotie belangrijk te vinden. Een kwart van de deelnemers ziet collectieve promotie niet zitten.

Ruim eenderde van de deelnemers vindt het huidige budget van circa 2 miljoen euro voldoende voor collectieve promotie, terwijl een kleine 40 procent het te veel vindt.

Ruim eenderde van de 325 deelnemers vindt dat de activiteiten van Plant Publiciteit Holland (PPH) de vraag naar boomkwekerijproducten stimuleert. Ongeveer hetzelfde percentage is het oneens met de stelling. Een kwart van de deelnemers is tevreden over PPH, terwijl zo'n 40 procent aangeeft niet tevreden te zijn.

Het PT bespreekt de uitkomsten met PPH en brancheorganisaties. Het resultaat wordt ingebracht in de Sectorcommissie boomkwekerij.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Weer zo'n enquete die het bestaansrecht van PT gestalte moet geven? Suggestieve vraagstelling en manipuleren met uitkomsten! AGD zou er beter aan doen zulke persberichten te negeren. Ik vind het BOERENBEDROG.

Of registreer je om te kunnen reageren.