Home

Achtergrond 174 x bekeken

’Meer doen aan parkeerplaatsen vrachtwagens’

Minister Camiel Eurlings van Verkeer toont te weinig ambitie bij het beveiligen van parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

Dat stellen EVO, TLN en KNV, de brancheorganisaties van vrachtvervoerders, maandag. De Tweede Kamer behandelt dinsdag de begroting van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

”De minister lijkt te kiezen voor het aanbrengen van verlichting en verbeteren van de zichtbaarheid, maar niet voor het verbeteren van toezicht”, aldus de belangenclubs. Zij willen dat Eurlings in elk geval meer maatregelen neemt op parkeerplaatsen waar de schade door diefstal het grootst is.

De belangenclubs wijzen erop dat Eurlings dit voorjaar toezeggingen heeft gedaan, maar dat hij geen geld heeft gereserveerd voor de aanpak van onveilige parkeerplaatsen. Het bedrijfsleven lijdt naar eigen zeggen jaarlijks 350 miljoen euro schade door diefstal van voertuigen en van lading.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.