Home

Achtergrond 303 x bekeken 6 reacties

Marktconforme melkprijs verdwijnt na fusie

De marktconforme melkprijs van het zuivelbedrijf Friesland Foods in Meppel verdwijnt als het volgend jaar fuseert met concurrent Campina in Zaltbommel.

Beide bedrijven hebben vandaag een intentieverklaring getekend voor die fusie. Friesland Foods en Campina namen deze zomer contact met elkaar op.

"De wereld om ons heen verandert snel. In de melkveesector treedt er een internationalisering en liberalisering van het landbouwbeleid op. Daar moeten we op inspelen. Gezamenlijk kunnen zij dat naar verwachting beter dan individueel. We willen de beste melkprijs in Noord-West Europa uitbetalen", zegt legt Sybren Attema, de huidige voorzitter van de ledenraad van Friesland Foods uit. Als de bedrijven fuseren wordt hij de vice-voozitter.

Kees Wantenaar de voorzitter van de ledenraad van Campina wordt de nieuwe voorzitter. Het nieuwe bedrijf gaat op zoek naar een nieuwe directievoorzitter, omdat het geen bloedgroepenstrijd wil. Tiny Sanders, de huidige directievoorzitter van Campina, stapt eind dit jaar op om de fusie niet in de weg te zitten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  dit was en is onvermijdelijk,samenwerken inplaats van elkaar beconcurreren,dit heeft al teveel boerengeld gekost.

 • no-profile-image

  jan V.

  maar hopen, dat zij nu niet met de melkprijs gaan doen zoals het vergaan is met de vleeskalverensector. nu hoeven zij geen afspraken meer te maken, nu kunnen zij de prijs maken.

 • no-profile-image

  De Lange

  Zolang de coöperatie maar van de boeren blijft en niet een arrogant log lichaam gaat lworden zoals Arla waar de boeren weinig meer te zeggen hebben en kunnen fluiten naar een hogere melkprijs, maar van de andere kant kunnen ze wel een hogere prijs vragen, aangezien de grote Nederlandse supermarkten niet veel keuze meer hebben, tenzij zij het gaan importeren.

 • no-profile-image

  henk

  GERRIT !!!:)

 • no-profile-image

  dirk

  Komt er misschien toch nog wat goeds uit deze fusie maar vraag me wel af wat de leden nog te vertellen over de fusie en met name in de nieuwe onderneming

 • no-profile-image

  Klein Boertje

  fijn, en ik hoop dat ik mijn voer ook alleen van forfarmers kan kopen en mijn vee alleen aan vion kan verkopen en bij AH winkelen. Het is toch geweldig dat je concurentie zo uitschakelt!
  Even de NMA een stempeltje erop laten zetten, klaar

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.