Home

Achtergrond 254 x bekeken

Lekker in je vel en bedrijfsblindheid voorkomen

Meer tijd over om te besteden, lekker! Zoals ik gisteren al schreef, heb ik de rentabiliteit van mijn bedrijf hoog in het vaandel. Ik wil, zonder vaste werknemers, een bedrijf runnen dat een goede boterham oplevert en daarnaast voldoende gezond is (voldoende mogelijkheden biedt) voor eventuele bedrijfsopvolging.

Nu ik meer tijd heb voor andere dingen wil ik deze tijd goed besteden. Ik ga mijn tijd verdelen tussen mijn bedrijf én mijn gezin. Als ondernemer is het belangrijk om pro-actief met het bedrijf bezig te zijn: resultaten kunnen altijd beter en feeling houden met de praktijk, om bedrijfsblindheid te voorkomen, is een must. Daarnaast is familie ook heel belangrijk. Samen dingen doen, leuke familie-uitjes of gewoon een keer lekker een spelletje spelen aan de keukentafel, brengen veel geluk, liefde en plezier. En dat is enorm belangrijk in het leven, want – volgens mij – kun je alleen het beste uit jezelf halen wanneer je lekker in je vel zit en een goede balans hebt kunnen vinden tussen werk en ontspanning.

Ik ga mijn tijd en aandacht verdelen over de volgende zaken:
- achterstallig onderhoud bijwerken;
- bedrijf goed in beeld brengen en streven naar meer efficiëntie;
- optimalisatie van processen: keuze investeren in eigen materiaal of kiezen voor uitbesteden van werk. Wat is het meest rendabel?;
- deelnemen aan studieclubs en bezoeken van sector / bedrijf gerelateerde bijeenkomsten. Hierdoor kan ik een groter netwerk opbouwen en goede ideeën opdoen voor op mijn bedrijf. Kortom: bedrijfsblindheid voorkomen;
- En last but not least: genieten van mijn gezin!

Of registreer je om te kunnen reageren.