Home

Achtergrond 163 x bekeken

Leeuwarden akkoord met tuintjes tegen depressie

De gemeenteraad van Leeuwarden is akkoord met de komst van volkstuintjes die een helende werking zouden hebben op mensen met depressieve klachten.

Het voorstel van PAL/GroenLinks kon gisteravond met uitzondering van de VVD-fractie op steun van de hele raad rekenen.

Volgens raadslid Gerben Hoogterp van de partijencombinatie PAL/GroenLinks heeft zijn volkstuinenplan veel bijval gekregen sinds hij het twee weken geleden lanceerde. "Mensen met een volkstuintje zijn gezonder. Ze gaan er op de fiets naar toe, zijn tussen het groen bezig en eten gezonde groenten'', aldus Hoogterp.

De gezonde volkstuintjes worden aangelegd in de wijk Heechterp-Schieringen in de Friese hoofdstad. De wijk behoort tot de zogenoemde Vogelaarwijken, achterstandsbuurten die met geld van minister Ella Vogelaar moeten uitgroeien tot 'prachtwijken'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.