Home

Achtergrond 158 x bekeken

Laatste obstakel voor Wieringerrandmeer weggenomen

Het provinciebestuur van Noord-Holland is akkoord gegaan met de begroting voor de aanleg van het Wieringerrandmeer.

De provincie maakte dit vandaag bekend. De begroting was het laatste hete hangijzer in de onderhandelingen over de overeenkomst van dit publiek private samenwerkingsproject.

Het Wieringerrandmeer wordt aangelegd tussen de gemeenten Wieringen en Wieringermeer. In de omgeving van dit meer is ruimte gepland voor groen, recreatie, bedrijvigheid en de bouw van 2000 woningen.

Provinciale Staten, de gemeenteraden van Wieringen en Wieringermeer en de raden van bestuur van de private partijen moeten nog akkoord gaan met het voorstel. De verwachting is dat zij zich begin 2008 over het voorstel buigen. Als alles goed gaat, begint in 2010 de realisatie van het project, dat honderden miljoenen euro's kost. Noord-Holland neemt daarvan tientallen miljoenen euro's voor haar rekening. In 2030 moet het project zijn gerealiseerd.

Gedeputeerde Ton Hooijmaaijers stelt dat het om een uniek project gaat, omdat eerst groen wordt aangelegd en pas daarna woningen worden gebouwd. De provincie erkent volgens hem dat er risico's aan het project zijn verbonden. "Het maatschappelijke belang staat echter bovenaan. We willen mensen vasthouden voor en teruglokken naar dit gebied. Het betekent nieuwe werkgelegenheid en behoud van voorzieningen.'' Volgens de gedeputeerde is het Wieringerrandmeer "het grootste natuurgebied van Nederland dat wordt aangelegd''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.