Home

Achtergrond 465 x bekeken 3 reacties

LTO: hectaretoeslag pas na 2013

Nederland moet pas na 2013 overstappen op de uitbetaling van inkomenssteun op basis van een hectaretoeslag.

Boeren moeten voldoende tijd krijgen voor de veranderingen in het Europees landbouwbeleid (GLB). Dat stelt LTO Nederland in reactie op de voorstellen voor aanpassing van het GLB, die minister Gerda Verburg (LNV) vorige week presenteerde. Verburg noemt het wenselijk al voor 2013 over te stappen op de hectaretoeslag.

LTO is het eens met de beleidsrichting, maar vreest dat een te snelle overstap tot problemen leidt, omdat in enkele sectoren de steun nog moet worden ontkoppeld van de productie; het gaat met name om de vleeskalverhouderij en de aardappelzetmeelteelt.

Die problemen dienen zich volgens LTO-voorzitter Albert Jan Maat niet alleen aan bij boeren, maar ook bij de Dienst Regelingen, die de toeslagen moet uitbetalen. Hij verwees daarbij naar de uitbetaling voor 2007, die later plaatsvindt door problemen bij DR met de automatisering.

LTO is wel blij met de voorgestelde quotumverruiming voor de zuivel. De braaklegging wil ze niet afschaffen, maar als instrument achter de hand houden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  m.c eikelenboom

  toeslagboer krijgt nu zeker weinig premie en is in hett verleden en nu weinig ondernemer geweest

 • no-profile-image

  toeslagboer

  Als dhr. Maat zegt dat overschakeling op een hectaretoeslag moeilijkheden geeft bij Dienst Regelingen is dat geen steekhoudend argument.
  Wat is er nu simpeler bij uitbetalen dan een hectare toeslag?
  Juist, niks.
  Wat let ons om al volgend jaar over te stappen op een hectare toeslag.
  Dan krijgen we hoogstwaarschijnlijk wel op tijd uitbetaald.

 • no-profile-image

  gert

  wat een goeie smoes, door de automatiseringwordt alles vertraagd,daarom wordt er zeker geautomatiseerd.de wereld op z,n kop.typisch den haag arrogantie van de macht.

Of registreer je om te kunnen reageren.