Home

Achtergrond 202 x bekeken

Kort geding Perra tegen Kelder

Ondernemer Antonio Perra spant een kort geding aan tegen Jort Kelder, oud-hoofdredacteur van Quote. Perra wil dat Kelder door middel van spotjes in Ster-blokken zijn grievende uitspraken over Perra rectificeert.

Dat liet Perra's advocaat Theo Hiddema vandaag weten. Eind oktober noemde Kelder de ondernemer in het tv-programma De Wereld Draait Door "een ongelooflijke oplichter" en "een stuk tuig van de richel". Ook stelde hij dat "iedereen nog geld krijgt" van de uitvinder van het hersluitbare blikje. Het geding moet 21 december bij de rechter in Utrecht dienen.

Perra, directeur van 4Sight Innovation en Bound2B, diende in november ook al een strafklacht in tegen Jort Kelder, bij het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Zo hoopt Perra te bewerkstelligen dat het OM Kelder gaat vervolgen wegens smaad, laster en belediging.

Hiddema vindt het "wel origineel" om de kortgedingrechter te vragen om een rectificatie per Ster-spotje. Dat zou uitgezonden moeten worden direct voor en na De Wereld Draait Door, op Nederland 1, 2 en 3. Perra wil ook dat Kelder op zijn website zijn uitspraken terugneemt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.