Home

Achtergrond 181 x bekeken

Klachten over stijgende kantineprijzen Defensie

Het regent klachten bij de militaire vakbond AFMP over een aangekondigde stijging van prijzen in de kantines van Defensie.

Dat zei voorzitter Wim van de Burg vandaag. Defensiemedewerkers hebben te horen gekregen dat de prijzen voor gezonde producten met 15 procent omhoog gaan, minder gezonde producten met 35 procent.

De prijsstijging is doorgevoerd om het 'operationeel optreden' op peil te houden, zo is het personeel volgens Van de Burg meegedeeld. Volgens hem krijgen medewerkers het gevoel dat ze met deze prijsstijgingen moeten opdraaien voor de oplopende kosten van buitenlandse missies.

Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) vindt het "te zot voor woorden'' dat het personeel op vredeslocaties meer moet betalen "om verlenging van het verblijf in Afghanistan mogelijk te maken''. Hij wil het onderwerp maandag aanroeren tijdens het Kamerdebat over verlenging van de missie in Afghanistan.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie stelt "de uiterst ongelukkige wijze van communiceren'' over de prijsverhogingen te betreuren. Het gedeeltelijk afschaffen van de subsidie op kantineproducten maakt volgens hem onderdeel uit van een algehele bezuinigingsoperatie binnen Defensie. De zegsman spreekt tegen dat er een verband is met buitenlandse missies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.