Home

Achtergrond 195 x bekeken

Joop Atsma

Melkveehouderszoon, wielerliefhebber en staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

Atsma was van 1998 tot 2010 lid van de Tweede Kamer namens het CDA en voerde daar het woord over onder meer landbouw, media en sport. Mede dankzij zijn uitgebreide netwerk en invloed binnen de partij heeft hij in die functie jarenlang een groot stempel gedrukt op het agrarische beleid van achtereenvolgende kabinetten.

Als staatssecretaris in het kabinet Rutte komt Atsma tot nu toe wat minder goed uit de verf, mede doordat hij weinig affiniteit heeft met het milieudossier. Potentieel heeft hij veel invloed op het landbouwbeleid, zeker met luchtkwaliteit, mest en water in zijn portefeuille, maar in praktijk laat de oud-journalist het initiatief doorgaans aan staatssecretaris Bleker. Wel slaagt hij erin, in lijn met het regeerakkoord, de Nederlandse klimaatambities te temperen.

Geboortejaar: 1956

Functies:
• Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu
• Voormalig voorzitter van de vaste Kamercommissie voor landbouw

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.