Home

Achtergrond 146 x bekeken

Japanse premier naar China voor aanhalen banden

De Japanse premier Yasuo Fukuda is vandaag naar China vertrokken voor een vierdaags bezoek. Fukuda heeft laten weten dat hij is gebrand op het verbeteren van de relatie met China.

Het Japanse persbureau Kyodo meldde dat Fukuda morgen besprekingen voert met de Chinese president Hu Jintao en de Chinese premier Wen Jiabao. De Japanse premier wil met zijn Chinese gesprekspartners onder meer praten over de klimaatverandering. Fukuda heeft voorgesteld een Chinees-Japans fonds in het leven te roepen voor maatregelen ter bescherming van het milieu.

Een andere agendapunt is het Japans-Chinese geschil over de rechten op de gasreserves in de Oost-Chinese Zee. Verder wil Fukuda Peking duidelijk maken dat Japan zich zorgen maakt over de Chinese militaire uitgaven. Die uitgaven zijn in de afgelopen jaren fors gestegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.