Home

Achtergrond 259 x bekeken

Israël: verdachte chemicaliën in EU-hulpgoederen

Israël heeft onlangs in een vrachtwagen met hulpgoederen bestemd voor de Gazastrook chemicaliën in beslag genomen die kunnen worden gebruikt om explosieven te maken. De zakken waren gemarkeerd als hulpgoederen van de Europese Unie.

Het leger verklaarde zaterdag in een vrachtwagen 6,5 ton kaliumnitraat te hebben aangetroffen in zakken waarop stond dat ze suiker zouden bevatten. Een EU-functionaris zei dat de zaak wordt onderzocht. De EU is grootste leverancier van humanitaire hulp aan Gaza.

Kaliumnitraat wordt gebruikt als kunstmest, maar er kunnen ook explosieven mee worden gemaakt en zelfgemaakte raketten mee worden aangedreven. Israël heeft zijn militaire en economische afgrendeling van Gaza nog verder aangescherpt sinds Hamas er in juni de macht overnam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.