Home

Achtergrond 170 x bekeken

Iran wil tweede kerncentrale bouwen

Iran wil een tweede kerncentrale bouwen. Dat berichtte de New York Times vandaag op zijn website.

Rusland bouwt de eerste Iraanse kerncentrale in Bushehr, die inmiddels bijna af is. De Russen hebben de eerste nucleaire brandstof al geleverd. Teheran heeft Moskou verzekerd dat de brandstof alleen voor civiele doeleinden wordt gebruikt. De Verenigde Staten en andere landen vrezen dat de kerncentrale een dekmantel voor militaire ambities is.

Met de bouw van de kerncentrale in Bushehr werd in 1974 begonnen door een Duits bedrijf. Na de omverwerping van het keizerlijk bewind door de islamitische revolutie in 1979 werd de bouw stopgezet. In 1995 zette Rusland de werkzaamheden voort. De kerncentrale moet in de tweede helft van 2008 elektriciteit gaan produceren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.