Home

Achtergrond 231 x bekeken

Investeringsmaatschappij koopt Nederlandse bieren

Investeringsmaatschappij Nimbus heeft bierbedrijf United Dutch Breweries (UDB) overgenomen van het in Brussel beursgenoteerde bierconcern InBev.

Daarmee komen biertjes als Oranjeboom, Breda en de Drie Hoefijzers, die worden geëxporteerd, weer in Nederlandse handen. InBev is nog wel verantwoordelijk voor Oranjeboom op de Nederlandse markt, aldus een woordvoerder van het bierconcern.

InBev wil zich meer richten op de A-biermerken in de portefeuille als Stella Artois, Beck's, Brahma, Leffe, Hoegaarden en Dommelsch. "UDB past niet meer in het hart van onze zaken en we denken dat het als zelfstandig bedrijf beter tot zijn recht komt'', aldus de woordvoerder.

Gert Jan Hubers, partner bij Nimbus, wil niet bekendmaken wat Nimbus heeft betaald voor UDB. De jaaromzet is 50 miljoen euro, aldus Hubers. "We zijn geen experts van bier, maar we weten wel hoe we bedrijven weer in het zonnetje kunnen zetten'', aldus Hubers. Nimbus ziet voor UDB mogelijkheden om de export verder uit te breiden naar landen in Afrika en Amerika.

De overname heeft geen gevolgen voor het personeel werkzaam bij UDB, aldus een woordvoerder van InBev.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.