Home

Achtergrond 234 x bekeken

In een keer afwerken

Voor de financiering van de investering en de nieuwe techniek zijn 3 mogelijkheden: investeren, financial lease en operationele lease.
Investeren doe je door zelf geld op tafel te leggen en te kopen. Hierbij moet je alles in één keer betalen. En is de trekker of machine van jezelf.

Bij financial lease betaal je in termijnen. Hierbij ben je na de eerste betaling de eigenaar van de trekker of machine. Het risico, zowel op restwaarde als op reparatie, onderhoud en banden komt voor rekening van de eigenaar.

Bij operationele lease betaal je ook in termijnen. Maar hierbij ben je pas eigenaar van de trekker of machine als je de laatste euro hebt betaald. Dit rentetarief is 5,5%. Dit is veel hoger als bij de financial lease. Bij operational lease blijft de machine juridische en economisch eigendom van de leasemaatschappij. De leasemaatschappij draagt de kosten en de economische risico`s zoals de verzekering, premies, onderhoud, schade, reparatie, enzovoort.

Ik zou kiezen voor investeren, met als alternatief financial lease. Mijn eerste keus is investeren omdat dan de trekker/ machine in één keer is afgewerkt en meteen van jezelf is.
Financial lease is een optie als je niet genoeg geld hebt, je hoeft dan niet alles in een keer te betalen. En over het algemeen geldt hierbij een lager rentetarief van 3,5%. En daar kun je bij de bank geen geld voor lenen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.