Home

Achtergrond 166 x bekeken

Importverbod behandeld zaaizaad uitgesteld

Het importverbod voor zaaizaad dat is behandeld met in Nederland niet toegelaten middelen gaat in per 1 september 2008. Daartoe hebben minister Cees Veerman (landbouw) en staatssecretaris Pieter van Geel (milieu) besloten, na druk vanuit de sector.

LTO en Plantum zijn het niet eens met genoemde bepaling uit de nieuwe Gewasbeschermingsmiddelenwet. In wezen is het geen nieuw beleid, heeft Veerman meermalen betoogd; het importverbod bestaat ook nu al, maar wordt niet gehandhaafd. Veerman vindt dat aan die situatie een einde moet komen.

De Tweede Kamer heeft de nieuwe wet al aangenomen. De Eerste Kamer behandelt haar volgende week.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.