Home

Achtergrond 261 x bekeken 2 reacties

Import jongvee en vaarzen meer dan verdubbeld

Nederland importeert steeds meer rundvee uit het buitenland.

De import van jongvee en vaarzen is de afgelopen twee maanden meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit I&R-cijfers van de Dienst Regelingen. De Dienst heeft deze importcijfers voor het eerst op verzoek van deze krant op een rij gezet.

Kwamen er in oktober en november van 2006 nog 2.047 stuks vrouwelijk rundvee van 2 tot 36 maanden Nederland binnen, in dezelfde maanden van dit jaar waren dat er 4.509. Deskundigen in de sector gaan er vanuit dat veruit het grootste deel van deze categorie dieren bestemd is voor melkvee.

Belangrijkste importlanden zijn Duitsland, België en Denemarken. Duitsland is veruit de belangrijkste met 3.115 dieren; vorig jaar exporteerde dit land in oktober en november nog 976 stuks vrouwelijk rundvee tussen de 2 en 36 maanden naar Nederland. België volgt met 442 dieren en Denemarken met 371.

Ook de invoer uit Oost-Europa neemt toe. Veepro-directeur Johan van den Berg heeft eerder zijn zorg uitgesproken over de import uit Oost-Europa in verband met mogelijke ziekte-insleep en kwaliteit van het vee.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    klaas

    er vind een verhoogde uitstoot plaats in de melkveestapel van koeien met blauwtong en koeien met te hoog celgetal

  • no-profile-image

    gert

    de strenge gezondheidseisen van de zuivelfabrieken kunnen wel eens averechts werken,een koe waar iets aan mankeert moet moet naar de slager,terwijl er vaarzen met onbekende status nederland weer binnenkomen,dat is dweilen met de kraan aan.laatst zijn er drie koeien uit frankrijk nederland binnengekomen met de ziekte afilla , die wij helemaal niet kennen.al die gezondheids programma zijn op papier geweldig maar het resultaat kan wel eens anders zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.