Home

Achtergrond 114 x bekeken

IJsbaan FlevOnice beschadigd door harde wind

Er kan nog niet geschaatst worden op de 5 kilometer lange ijsbaan FlevOnice bij Biddinghuizen.

Dat meldde een woordvoerder van FlevOnice vandaag. Door het slechte weer zijn er teveel wakken ontstaan. Het ijs was op sommige delen van de kunstijsbaan nog maar enkele dagen oud. Deze stukken met jong ijs bleken niet bestand tegen de harde wind en waaiden weg.

FlevOnice is wel geopend, zodat mensen er een kijkje kunnen nemen. De organisatie verwacht komende week de eerste schaatsers op de baan toe te kunnen laten. Zodra de wind is gaan liggen, zijn er twee dagen nodig om de schade te herstellen. Als het ijs langer ligt, is het volgens FlevOnice niet meer mogelijk dat delen wegwaaien.

Bekijk een video over FlevOnice op Ophetland.tv

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.